Jako emotivan status profesora o Derviši Fazlić: Njen osmijeh je bio iznimno drag, danas ćemo joj klanjati dženazu…

asd
Danas će biti klanjana dženaza mladoj Derviši Fazlić iz Bihaća koja se borila sa teškom bolesti. Posebno emotivan status o Derviši je napisao jedan od njenih profesora Nazif Horozović, kojeg prenosimo u cjelosti:

“Dervišu Fazlić sam upoznao u Medicinskoj školi u Bihaću i pamtim je prvo po imenu, jer je njeno ime tradicionalno i nesvakidašnje  i uvijek sam djecu s takvim imenima brže pamtio. S druge strane, pamtim je kao veoma staloženu, povučenu i kulturnu djevojku. Bila je odličan učenik, pa je pamtim i po tome. Njen osmjeh je bio iznimno drag, a njena komunikacija sa drugima je bila za poželjeti. Imala je neku posebnu čehru koja je plijenila.
Mirno, staloženo i sa mnogo sabura je prihvatila svoju bolest i nosila se s njom do posljednjeg dana. 

Danas ćemo joj klanjati dženazu i s velikom tugom i boli koju osjećamo ćemo se rastati privremeno od ovog divnog Božijeg stvorenja.

Svojim ponašanjem, vedrim duhom, nenametljivim stilom života nas je privukla sebi, a Gospodara molim da se ponovo sretnemo na ljepšem mjestu, u boljem društvu i ambijentu i da Uzvišeni oprosti njoj, smiluje joj se i nagradi je za veliki sabur kojeg je uložila proteklih godina u postelji, te da njenim roditeljima, bratu i porodici podari puno snage i sabura da podnesu ovo veliko iskušenje.

Inna lillahi ve inna ilejhi radži'un 

Svi smo mi Allahovi i Njemu ćemo se vratiti.”- napisao je profesor Nazif Horozović.