Jednostavno mu došlo da nekoga ubije: Bez razloga gurnuo ženu pod voz, nije čak ni poznavao žrtvu (FOTO)

Dvadesetosmogodišnji Jackson B. inače srpski državljanin gurnuo je iz čista mira Nijemicu Anju N. (34) pod voz u mjestu Ferdeu u pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija.

Ubica nije poznavao žrtvu i nije poznat motiv ovog gnusnog zločina. Nije bilo svađe, niti bilo nikakvog razloga da je ubije, ali je mlada Nijemica u subotu ujutro završila pod vozom, jer je Džeksonu došlo da ubije nekoga. 

- Moju ženu su danas ubili. Nepoznati muškarac je gurnuo pod voz, bez razloga - napisao je njen očajni suprug na Facebooku, nekoliko sati poslije zločina.

Počinilac Jackson B. rođen je u Njemačkoj, ali je porijeklom sa Kosova i Metohije. Ubica živi u selu Hamminkeln, 20 kilometara od mjesta zločina, a nesretnu ženu je gurnuo na šine neposredno prije nego što je voz ušao na kolosijek. 

Inače Jackson B. od ranije je poznat policiji, zbog krađa i nanošenja tjelesnih povreda. Dva puta je služio zatvorsku kaznu kao zamjenu za novčanu kaznu koja mu je izrečena. Očevici surovog zločina savladali su Srbina i držali su ga sve dok nije stigla policija, prenosi Hayat.ba.

- Prvostepeni sud u Duisburgu izdao je nalog za hapšenje zbog ubistva, jer počinjeno djelo ima karakteristike koje ga kvalifikuju kao podmuklo ubistvo s predumišljajem - navodi policija. 

Vlasnik restorana brze hrane u Haminkelnu kaže da iako Jackson B., živi tek godinu dana u selu, već ga svi znaju, ali nažalost, samo po zlu, piše Krone.at.

- Ovdje nema gotovo nikoga ko već nije doživio neku neprijatnost od njega - kaže jedan komšija. 

Žitelji sela bezbroj puta su pozivali policiju zbog njega, a nekoliko ljudi podnijelo je krivičnu prijavu zbog nanošenja materijalne štete i tjelesnih povreda. 

Prema riječima jednog komšije, jackson B. je krajem aprila sa starijim bratom nasumice napadao vozače, a kako se saznaje, nigdje nije radio.