Kako iskoristiti lijep sunčan dan u Krajini

.
Nekada je samo potrebno stati i uživati u ljepoti koju nam priroda nudi!

Mala djeca uživaju biti vani, sa bosim stopalima gaziti travu i zaprljati noktiće zemljom. Gdje je nestalo to dijete u vama, pitate li se nekad? Vratite se prirodi, , vratite se sebi. Usrećite ono dijete koje je pravilo "kolačiće" od blata i bosim nogama istraživalo svijet.

Mijenjamo igru pod vedrim nebom izletima u šoping centre i cjelodnevnim boravkom ispred računara. Nismo baš mudri. Stresan studentski život, brzi, gradski ritam, obilje posla i žurba na sve strane - sve to nije u sinergiji sa prirodom. Sve to vas polako gasi.

Priroda je važna za naše mentalno i fizičko zdravlje, jer njen zagrljaj djeluje na nas kao lijek, stimulirajući proizvodnju supstanci dobrog raspoloženja, poput dopamina, zbog kojih se osjećamo sretno.

Ako ste iz Krajine i ne želite ići na daleka putovanja. Nema ni potrebe jer naš kanton je bogat prirodnim ljepotama poput rijeke Une i mnogih drugih prirodnih ljepota.

Martin Brod

Posjeti Martin Brod i uživaj u prirodi! Opremljen je natkrivenim stolovima, klupama, uređenim toaletom, tuševima, toplom vodom, električnom energijom.

Ovo je idealno mjesto za ugodan boravak i uživanje u prirodi uz svježinu obližnje rijeke Unac koji se nedaleko ulijeva u rijeku Unu.

.