Kako je glasala Krajina: Najviše glasova Komšiću, Bećiroviću i Džaferoviću

Prema prvim preliminarnim rezultatima koje je Centralna izborna komisija objavila na sinoćnjoj press konferenciji, novi članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine su Šefik Džaferović za bošnjačkog člana, Željko Komšić za hrvatskog i Milorad Dodik za srpskog člana.

Kada je u pitanju Krajina, najviše glasova osvojili su Šefik Džaferović (SDA), Željko Komšić (Demokratska fronta) i kandidat SDP-a, Denis Bećirović.

Šefik Džaferović pobjedu je odnio u Velikoj Kladuši sa 790 glasova, Bužimu (2.139) i Bosanskom Petrovcu (551), što je ukupno 3.480 glasova iz Krajine za kandidata SDA stranke i sudeći po preliminarnim podacima CIK-a, novog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. 

VELIKA KLADUŠA:

izbori

 

BUŽIM:

izbori

 

BOSANSKI PETROVAC:

izbori

Denis Bećirović, kandidat SDP-a, apsolutnu pobjedu odnio je u gradu Cazinu sa 5.930 glasova i u općini Ključ, gdje je osvojio 1.167 glasova.

Prema ovim brojkama, Bećiroviću je svoje povjerenje povjerilo 7.097 Krajišnika. 

CAZIN: 

IZBORI


KLJUČ:

IZBORI

Građani Bihaća, te općina Bosanska Krupa i Sanski Most najveći broj glasova dali su kandidatu Demokratske fronte, Željki Komšiću, i to: Bihać 5.183, Bosanska Krupa 1.638, Sanski Most 749 glasova. To je ukupno 7.570 glasova za Komšića iz Krajine.

BIHAĆ:

izbori

 

BOSANSKA KRUPA:

IZBORI

 

SANSKI MOST:

IZBORI