Kako je šaht u centru Bihaća podigao građane na noge? – “Građani najavljuju tužbe, nadležni se pravdaju”

.
Zbog rugla u centru Bihaća građani su prozvali više preduzeća, iz kojih su se potom počeli pravdati

 

Kod zgrade uprave ŠPD Unsko-sanske šume i stambenih zgrada uz Trg Džemaludina Čauševića u Bihaću skoro mjesec stoji šaht sa otvorenim radovima, zbog čega je jučer intervenisala inspekcija.

”LIJEP” IZLOG

– Bruka i sramota onoga ko je naručio posao i onoga ko je započeo, a nije u stanju završiti. Ovo je grad Bihać, centar, glavni grad USK-a, godina 2023. i tako to stoji već više od 20 dana. Raskopali i ostavili. Snijeg se otopio, nema mraza, nema minusa, niti ko dolazi, niti ko obilazi, niti je koga briga, lijep izlog za grad, nema šta. Do koga li je?, javno se oglasio stanar Željko Mirković Grga, nakon čega se i JP Vodovod ogradio od odgovornosti.

– Završeno sa svim radovima za koje smo angažirani od investitora ŠPD Unsko-sanske šume d. o. o. Dalje radnje (izgradnja mjernog okna) i dovođenje terena u prvobitno stanje su odgovornost investitora, saopćili su iz JP Vodovod d. o. o. Bihać, piše Oslobodjenje.

Više informacija zatražili smo i od investitora, odnosno uprave Šumsko-privrednog društva Unsko-sanske šume, iz koje tvrde da jesu od Vodovoda tražili da im izvrši priključak, jer oni jedino to rade.

Složili smo se da sačekamo deset dana da se to ruglo završi, nismo nerazumni, ali ne prihvatamo ničije bahato ponašanje, kažu stanari

Međutim, ŠPD USK Šume ima svoje izvođače radova koji su trebali da na iskopanom mjestu izgrade šaht i vrate prostor u prvobitnu namjenu.