! / Kako se časte naši političari: Za janjetinu, teletinu i junetinu 600.000 KM

slika
Nedugo nakon što je konačno kompletirana državna vlast, a parlamentarci i ini funkcioneri u izvršnoj vlasti zaposjeli u fotelje, nadležne službe pobrinula se da im slučajno nešto ne zafali i da uživaju u svim privilegijama koje ih sljeduju.

Između ostalog, u državnoj kasi planirano je čak 600.000 za janjetinu, junetinu i teletinu.

    Otkrivamo vrtoglave cifre: Evo koliko su parlamentarci zaradili za godinu nerada

    Zastupnici i delegati u Parlamentu Bosne i Hercegovine u prošloj godini, u kojoj zbog blokada nije bilo zasjedanja niti gotovo bilo kakvih drugih aktivnosti, zgrnuli su pravo bogatstvo na osnovu plaća, toplih obroka, paušala, naknada za odvojeni život, prijevoz, upotrebe vozila, dnevnica...

Naime, na osnovu Odluke o internim procedurama stvarania i evidentiranja obaveza u Službi za zaiedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine i Pravilnika o javnim nabavkama i radnim procesima u javnim nabavkama Službe, Dragan Šojić, direktor Službe, uz saglasnost oba zamjenika donio je tzv “Aneks 1 Privremenog plana javnih nabavki za I kvartal 2020.

Kako je navedeno, na ovaj način dodaje se nekoliko pozicija, među onima i "svježe meso –teleće, janjeće i juneće", a procijenjena vrijednost je 600.000 KM.

Također, dodaje se i stavka “razni prehrambeni proizvodi”, za što je predviđeno 115.000 KM.

U oba slučaja radi se o okvirnom sporazumu na 24 mjeseca, s rokom početka nabavke u januaru, a očekivani period zaključenja je april. Ovlašteni pokretač je Odsjek za ugostiteljstvo.

Image
sklika