Kalifornija: Žena slučajno pregazila lopova koji je pokušavao ukrasti katalizator s njenog auta

sa

Policija Los Anglesa ja saopćila kako je žena slučajno pregazila muškarca dok je pokušavao skinuti katalizator sa njenog vozila u Palmdaleu, sjeverno od Los Angelesa.

Žena je zaspala u SUV-u na parkiralištu, a probudio ju je zvuk piljenja ispod nje. Odjel šerifa okruga Los Angeles kaže da je upalila svoj kamionet i izašla sa svojeg parkirnog mjesta kada je osjetila udarac. Odmah je nazvala 911 kako bi čovjeku pružila medicinsku pomoć i on je prevezen u bolnicu gdje je proglašen mrtvim.

“Žrtva je upalila svoje vozilo, ubacila ga u rikverc, čula udarac i zaustavila vozilo, a zatim je vidjela da se ispod automobila nalazi osumnjičeni kojeg je pregazio njezin auto”, rekao je Hugo Reynaga, pomoćnih šerifa okruga Los Angeles.

Privedeno je još troje osumnjičenih, muškarac i dvije žene, koji su se nalazili u automobilu parkiranom pored kamioneta.

Krađe katalizatora porasle su za više od 1200 posto posljednjih godina zbog plemenitih metala od kojih su napravljeni, podaci su američkog Nacionalnog ureda za osiguranje.