Kasumović prozivao Izetbegoviće, pa mu žena postaje direktorica zdravstvene ustanove

.
Stranka Fuada Kasumovića u Gradskom vijeću Zenica, koje treba da izglasa saglasnost na imenovanje, ima 14 od ukupno 30 mandata

Upravni odbor Doma zdravlja u Zenici danas je otvorio koverte sa zaprimljenim prijavama na konkurs za poziciju direktora ove zdravstvene ustanove. Preciznije, članovi UO su otvorili jednu jedinu pristiglu prijavu i konstatovali da je uredna, odnosno da posjeduje svu potrebnu dokumentaciju, a da kandidat ispunjava uslove za imenovanje na poziciju direktora.

 

U koverti sa prijavom su se, kako piše portal 072info.com, nalazili dokumenti sa imenom dr. sc. prim. Mersije Kasumović. Ostatak procedure predstavlja formalnost. Kako je za navedeni portal pojasnila predsjednica UO ove zdravstvene ustanove Mia Pojskić, već sutra će biti obavljen intervju sa ovom kandidatkinjom. Nakon toga će prijedlog biti proslijeđen Gradskom vijeću Zenice na davanje prethodne saglasnosti, a posljednji korak će biti donošenje odluke Upravnog odbora o imenovanju.

 

Ipak, ono najzanimljivije u cijeloj priči je da je Mersija Kasumović supruga zeničkog gradonačelnika Fuada Ksumovića.

 

U Gradskom vijeću Zenica najveći broj mandata, 14 od ukupno 30, na posljednjim lokalnim izborima osvojila je stranka kojoj je zvaničan naziv Zenička inicijativa-Kasumović Fuad. Zbog te činjenice svi dalji koraci u imenovanju supruge Fuada Kasumovića na mjesto direktorice JU Dom zdravlja predstavljaju formalnost.

 

Inače, Mersija Kasumović je rođena 1960. godine u Pljevljima u Crnoj Gori. Gimnaziju je završila 1979. godine u Bijelom polju. Na medicinskom fakultetu je diplomirala 1986. godine. Nakon provedene specijalizacija, 1999. godine dobija zvanje specijaliste fizikalne medicine i rehabilitacije. Magistrirala je 2010., a doktorirala 2013. godine. Na poziciju direktorice JU Dom zdravlja dolazi sa funkcije direktorice Zavoda za medicinu rada ZDK