Kiša u turskom gradu padala 10 minuta, nivo vode išao do četiri metra

Nakon kratkih, ali vrlo obilnih padavina u južnom turskom gradu Kilisu, voda je zahvatila brojne stambene objekte i napravila katastrofu u gradskom saobraćaju, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je javio novinar AA iz Kilisa, obilne padavine su jučer u podnevnim satima pogodile grad Kilis, nakon čega je poplavio dobar dio stambenih objekata.

Potpuna katastrofa nastala je u gradskom saobraćaju, obzirom da je voda zahvatila brojna vozila i autobuse. Nivo vode je brzo rastao, a mogli su se vidjeti i radnici koji su u panici napustili svoje kancelarije i popeli se na krovove zgrada.

Na teren su izašle i spasilačke službe, te pomoću radnih mašina spasili građane koji su ostali blokirani u vozilima i na krovovima stamenih objekata. Zbog velikih količina vode, na jednom dijelu putne komunikacije Kilis-Gaziantep saobraćalo se samo jednom trakom.

Guverner Kilisa Mehmet Tekinarslan obišao je poplavljene lokacije, a odgovarajući na pitanja novinara AA, rekao je kako nije bilo smrtno stradalih u poplavama.

Podsjetio je kako su poplave izazvale vrlo kratke, ali obilne padavine, što je rezultiralo da su pojedine regije grada pod vodom nivoa čak i do četiri metra.