Komšić: “Cijenu zavađanja naroda platit će Hrvati srednje Bosne”

U zapadnoj Hercegovini, šta god govorili Hrvati i Crkva, njih niko ne ugrožava, tvrdi u intervjuu “Jedan” BHT-a, član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda i predsjednik Demokratske fronte, Željko Komšić.

“Oni nemaju problema da im neko prijeti bilo čim, majorizacijom, ili kako oni to već kažu, ali šta ćemo ako nam se desi da nam se isele Hrvati iz srednje Bosne, i to ne onako kako su izašli iz banjalučke Biskupije, nego sad dobrovoljno odlaze vani. Ostade nam taj prostor prazan. To je katastrofa za narod i za Katoličku crkvu. Prve žrtve ovakve politike i zavađanja su, vjerovali ili ne, Hrvati Srednje Bosne. Nije žrtva neko dolje u zapadnoj Hercegovini. Hrvati Srednje Bosne će platiti tu cijenu zavađanja naroda, besperspektivnosti i straha”, smatra Komšić.

Komšić kaže da ima potpuno povjerenje u Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH, u čijoj je nadležnosti briga o sigurnosti članova Predsjedništva BiH.

“Morao bi on (op.a Dodik) da shvati da je sada na drugoj funkciji i da neko drugi preuzima brigu o njegovoj sigurnosti. Ja vam garantujem da su ti ljudi, koji su preuzeli brigu o njegovom osiguranju, vrhunski profesionalci. Na kraju, on kao član Predsjedništva BiH ima pravo da kaže, ovoga neću, ako iz nekog razloga sumnja i poslušat će ga ovi ljudi u Direkciji. Ja na njegovom mjestu to ne bih radio. Gospodin Dodik mora da shvati da ima budala i Republici Srpskoj, a ne samo ovdje”, tvrdi u intervjuu “Jedan” član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić.