Komšić poručio Dodiku: Interes Hrvata je NATO, to zastupam bolje od Čovića

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, izjavio je za ATV da je su Bošnjaci izabrali Željka Komšića kao podobnog Hrvata.

"Veoma je teško ostvariti interese Republike Srpske u Predsjedništvu BiH u ovom sastavu. Željko Komšić je došao tu na osnovu nekoliko sumnjivih procesa koji su vezani za osnovnu stvar da Hrvati čiji je on predstavnik osporavaju njegov legitimitet, pokazujući da su u njegovoj kvoti glasova najveći broj bili Bošnjaci. Bošnjaci su sebi birali podobnog Hrvata", rekao je Dodik i dodao da u Komšićevoj politici se vidi velika naklonjenost "političkom Sarajevu, a ne bavljenje interesom Hrvata."

"Sama činjenica da su gotovo sve opštine u kojim je hrvatsko stanovništvo većinsko poručili mu da ne dolazi, govori o tome da je on na neki način delekitimisan", kazao je Dodik, prenosi N1.

Uslijedio je odgovor Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH.

"Interes Hrvata u BiH su NATO integracije. Taj interes zastupam najmanje deset puta bolje od Dodikovog prijatelja Čovića, koji javno poziva na odustajanje od MAP-a u korist formiranja Vijeća ministara bez usvajanja ANP-a i nastavka NATO integracija", kazao je Komšić.

"Dodik može samo još Čoviću držati lekcije o interesu Hrvata, meni ne može", poručio je član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Izvor: