Krajina sa suzom ispratila tabute sa posmrtnim ostacima žrtava Prijedora

asd
Jučer je i nebo plakalo. Tužna kolona s tabutima 12 žrtava Prijedora i doline Sane krenuvši iz hale 'Šejkovača' u Sanskom Mostu, zaustavila se u nekoliko gradova USK, gdje su ih brojni građani simbolično ispratili na bolji svijet. Za Nihada Denića iz Kozarca ovo je jedan od najtužnijih dana u životu. U pratnji je kolone i posmrtnih ostataka brata Sakiba kojeg će ukopati sutra, nakon 29 godina od njegovog nestanka..

Gradskim mostom u Bihaću zavladala je tišina i muk kada se na početku ulice pojavio konvoj s tabutima. Na vječni počinak šehide su došli ispratiti brojni građani, porodice žrtava, članovi izvršne i zakonodavne vlasti USK i Bihaća.

Prije Bihaća tabuti s posmrtnim ostacima su ispratili i građani Bosanskog Petrovca, Ključa i Sanskog Mosta. Ispred zgrade općine u Bosanskom Petrovcu intonirana je himna i proučena Fatiha.

Ove godine će biti ukopano šest žrtava sa lokaliteta masovne grobnice Korićanske stijene, dvije sa lokaliteta grobnice Jablanica - Prosara u općini Bosanska Gradiška, jedna sa lokaliteta Hrastove glavice, jedna iz Tomašice i dvije sa lokaliteta Kozarca.