Kroz Bihać i Cazin našim očima, ali Vašom dušom

Gradovi

Novinar našeg portala zabilježio je fotografijom nekoliko lokacija grada Bihaća kao i grada Cazina te pokušao da čitateljima približi ili bar predstavi kako to izgleda kad uporedite dva izuzetno lijepa grada u isto vrijeme.

Bihać sa svojim znamenitostima ima šta da ponudi turistima koji sve više doživljavaju ovaj grad kao turističku destinaciju, ne samo zbog riijeke Une, koja je zaista jedinstvena ili njenih starih kula i Muzeja AVNOJ-a, kao ni zbog sokolačke tvrđave koja se nadvija iznad grada, već jednim dijelom i zbog pristupačnih cijena koje u vrijeme globalnog smanjenja platežne i potrošačke moći ipak mogu da priušte obilazak i ovih destinacija.

S druge strane, Cazin, grad u kotlini iznad kojeg čvrsto stoji Gradska Džamija, partizanska kuća i spomenici herojima posljednjeg i Drugog svjetskog rata, u zadnjih nekoliko godina doživio je svoju renesansu te sve više podsjeća na prestonicu ili glavni trg nekih od europskih gradova.

Ipak, fotografije govore više nego što bi riječi ikad mogle opisati.

Nadamo se da ćete kroz priložene fotografije osjetiti bar mali dah ovih gradova koji su oduvijek na braniku zemlje, koja, i kad je šapatom pala, nije nestala.

FOTO: Cazin.net