Majka migranta koji se utopio s kćeri: Zadnje mi je napisao da me voli

Prije nekoliko dana svijet je ostao potresen smrću oca i 23-mjesečne kćeri u vodama u rijeci Rio Grande, u graničnom području između Amerike i SAD-a.

Umjesto da Óscar Alberto Martínez Ramírez i malena Valeria počnu živjeti toliko željenim boljim životom u Americi, utopili su se u rijeci, prenosi Index.

Na potresnoj snimci vidi se kako je malena stavila ruku u majicu oca i zagrlila ga oko vrata. Tako su završili svoj život. Na snimci se čuje i ridanje Valerijine majke.

"Nisu željeli pustiti jedno drugo. Tako su umrli zagrljeni", rekla je Albertova majka Rosa Ramirez za Telemundo, prenosi NBCnews.

"Volio je jako svoje dijete, zato ju je u odveo, želio je za nju bolji život", dodala je.

"Ne želite da se ovako nešto dogodi bilo kome. Ne želimo da itko u potrazi za američkim snom ovako izgubi svoj život", nastavlja majka.

Kako piše NBC, Alberto i njegova supruga Tania bili su frustrirani što su dva mjeseca čekali u Meksiku i nisu dobili priliku predstaviti se američkim vlastima kako bi zatražili azil. Novinarka koja je snimila potresnu fotografiju, Julia le Duc, rekla je kako je Alberto prešao rijeku s Valeriom i ostavio je na američkoj obali, a onda se želio vratiti na drugu stranu obale po ženu. No, vidio je kako je Valeria skočila nazad u vodu za njim. Vratio se po nju, a tada ih je oboje odnijela jaka struja.

"Mama, volim te"

Rosa Ramirez rekla je za Associated press kako je posljednja poruka njezinog sina glasila: "Mama, volim te".

"Rekao je da se brinemo za sebe jer je njima dobro. Kada sad čitam tu poruku, plače mi se jer mi izgleda kao oproštajna poruka", rekla je u suzama.