Maloljetnik iz Modriče ranjen metkom iz improviziranog vatrenog oružja

Home

Maloljetnik iz Modriče ranjen metkom iz improviziranog vatrenog oružja


Policijski službenici Policijske stanice Modriča vode istragu o slučaju ranjavanja 17-godišnjaka, pored ribnjaka na privatnoj parceli u mjestu Miloševac, u općini Modriča.

Nakon što je policija sinoć dobila prijavu da je 17-godišnjak zadobio povrede nanesene vatrenim oružjem, dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je povrijeđeni maloljetnik prevezen u dobojsku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju zbog zadobijenih teških povreda grudnog koša.

Iz Policijske uprave Doboj je saopćeno da je na osnovu do sada prikupljenih saznanja utvrđeno da je iz za sada nepoznatih razloga došlo do ispaljenja  metka iz improviziranog vatrenog oružja u kojem je korištena lovačka municija.

Improvizovano vatreno oružje je izuzeto, kao i drugi tragovi koji će biti proslijeđeni na vještačenje. Prilikom pružanja pomoći povrijeđenom maloljetniku, N.P. je zadnjim pneumatikom vozila prešao preko noge N.T. koji je pomogao pri unosu povrijeđenog u vozilo.

Povrijeđenom N.T. je pružena ljekarska pomoć u dobojskoj bolnici.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac i tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Doboj  koji će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji navedene krivičnopravne radnje koja se odnosi na povređivanje maloljetnika.

U slučaju nanesenih tjelesnih povreda N.T. događaj je okvalifikovan kao krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

 

(Izvor: Radiosarajevo.ba)

Tagovi
Objavio: Pon, 05/06/2017 - 12:41

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top