Masovni protesti u Zagrebu, od vlasti zatraženo popuštanje mjera i pokretanje privrede

.
U glavnom gradu Hrvatske danas su radnici i poslodavci organizovali masovne proteste sa ciljem da im se omogući rad, olabave restriktivne mjere donesene zbog širenja koronavirusa i pomogne privreda.

Demonstracije su organizovane kako bi se vlast upozorila na neujednačenost epidemioloških mjera i na nedovoljne ekonomske mjere za firme pogođene koronakrizom.

 

"Dosta je nepotizma, dosta je korupcije", "Andrej, dosta je" i "Reketa, u sve se miješa", "Dajte nam da radimo", "Vratite PDV na 13%" ... pisalo je na transparentima.

Sve je dobilo dodatnu dimenziju nakon represije nad nekolicinom poduzetnika i ugostitelja koji su u znak protesta u ponedjeljak otvorili svoje lokale, što je kulminiralo pritvaranjem vlasnika teretane Andrije Klarića, kojemu prijete dvije godine zatvora, prenosi Index.hr.

"Političari su samo naši predstavnici koji nam trebaju služiti, a ne vladati. Ja čak vjerujem da oni to sve rade iz dobre namjere, ali put popločan dobrim namjerama nekad odvede u pakao, a ovaj put je odveo u diktaturu koju više nećemo podnositi. Bolest je opasna, ne sumnjam u to, mislim da moramo pozdraviti naše liječnike i sestre, molim vas jedan veliki pljesak za njih", rekao je između ostalog Klarić.

 

U Zagreb su, prema pisanju hrvatskih medija, stigli radnici iz brojnih gradova Hrvatske kako bi digli glas protiv aktuelnih mjera i poteza vladajućih struktura.