Milorad Dodik: Zadovoljan sam i zahvalan Čoviću

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, komentirao je danas prisustvo lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića i ambasadora Hrvatske u BiH Ivana Del Vechija u Banjoj Luci tokom 9. januara, neustavnog dana RS.

- Nama su dragi svi gosti koji dođu i zahvalan sam ljudima koji su tu bili. Koliko znam, ambasador nije bio ni na prijemu odlikovanja kod predsjednice, nije bio ni na defileu, ni na akademiji, a negdje ranije smo se dogovorili da se vidimo toga dana u Banjoj Luci. Negdje na samom kraju prijema ja sam se sreo s njim. Kako to neko tumači, to je njihova stvar. U svakom slučaju, veoma sam zadovoljan i zahvalan sam gospodinu Čoviću što je bio s ljudima iz hrvatskog naroda i mislim da to zaslužuje našu pažnju - rekao je Dodik. 

Poručio je da će uzvratiti posjetu kada budu obilježavali važne narodne praznike.

- Mi ćemo biti tu, bez obzira na to što imamo mnogo neraščišćenih historijskih pitanja. U tom pogledu ne vidim nijedan problem - rekao je Dodik. 

Istakao je da su svi oni koji su bili 9. januara u Banjoj Luci doživjeli orkestrirani napad. 

- Još jednom sam zahvalan gospodinu Čoviću. Mislim da je to dio njegovog opredjeljenja da gradi dijalog s narodima u BiH - kazao je Dodik.