Ministri HDZ-a nisu došli na sjednicu Vijeća ministara

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koja je bila najavljena za danas jer je odgođena prošle sedmice, nije održana ni danas!

Do odgađanja prošlosedmične sjednice došlo je zbog neslaganja povodom zahtjeva za dopunu dnevnog reda, saznaje Srna u Vijeću ministara. 

Ovo je drugi put zaredom da se otkazuje sjednica državnog organa izvršne vlasti zbog nedostatka kvoruma, odnosno zbog nedolaska ministara iz reda hrvatskog naroda.

HDZ BiH u centralnom organu vlasti ima tri ministra, i to ministra finansija i trezora BiH Vjekoslava Bevandu, ministra pravde BiH Josipa Grubešu i ministricu odbrane BiH Marinu Pendeš, a koji se nisu pojavili na današnjem zasjedanju Vijeća ministara BiH.  

Kako su ranije rekli, prvo odgađanje sjednice Vijeća ministara BiH, koja je trebala biti održana 10. oktobra 2018. godine, nema nikakve veze s porazom Dragana Čovića u utrci za člana Predsjedništva BiH.

"Večernji list" danas je objavio kako se ministri iz reda hrvatskog naroda neće pojaviti na sjednici "zbog višemjesečnih prevara, manipulacija i otvorenog kršenja dogovora SDA prema hrvatskim kolegama".