Mladić ubio 8 ljudi, u bijegu je cijelu noć: Traži ga 600 policajaca, opsadno stanje kod Mladenovca

policija
Čini se da je pucnjava počela u mjestu Dubona, a potom je napadač krvavi pohod nastavio u još dva sela udaljena oko 40 km od Beograda.

 

Ključni događaji

- Mladić Uroš B. (21) ubio je u selima kod Mladenovca u Srbiji najmanje 8 ljudi, a ranio 13

- Nakon pucnjave napadač je pobjegao s mjesta zločina

- Traje velika potraga za napadačem, traži ga više od 600 policajaca, niz vozila, helikopter...

- U potragu se uključili i specijalci

NOVO 6:40 RTS neslužbeno doznaje da je napadač u vozilu Mercedes bio sam. Naime, tijekom noći su se pojavile informacije da su se u automobilu, iz kojega je napadač počeo pucati, nalazile još dvije osobe.

6:22 - Osam osoba koje su ozlijeđene u pucnjavi kod Mladenovca i koji su zbrinuti u Urgentnom centru su stabilno.

Dvije ozlijeđene osobe, u dobi od 21 i 23 godine, smještene u KBC-u Dragiša Mišović u Beogradu, su operirane, ali su i dalje u životnoj opasnosti.

6:19 Neslužbeno se doznaje da je otac osumnjičenog ubojice, koji je pobjegao nakon počinjenja zločina, zaposlenik Vojske Srbije.

5:55 Zorica i Saša P., roditelji tragično ubijenih dvoje mladih, brata i sestre, shrvani su od boli.

Tijela njihove djece nalaze se na mjestu zločina u selu Dubona, jer očevid još uvijek traje, što dodatno otežava situaciju.

Policajci ih pokušavaju umiriti i zadržati dok uz jecaje traže da vide svoju djecu.

Obitelj i susjedi ih mole da odu kući, no oni odbijaju.

- Što će nama kuća, kada nema naše djece, uzvraćaju shrvani roditelji.

Mještani su na ulicama i ne razilaze se jer žele saznati službene informacije o krvoproliću.

5:50 - U okolini Mladenovca je svanulo, a specijalne jedinice započele su pretragu terena.

5:08 - Najmlađa žrtva je 2008. godište.

5:05 - Prema neslužbenim informacijama iz bolnice u Smederevu, tamo je prevezeno 10 osoba, od kojih su četiri osobe podlegle ozljedama.

Tri osobe su operirane, dvije su u stabilnom stanju, dok je jedna još na operaciji.

4:05 - Napadač se još skriva, a potragu otežava nepristupačan teren i mrak, javlja Telegraf. Područje za koje se pretpostavlja da se krije Uroš izdvojeno je i vrši se detaljna pretraga. Na terenu su jake policijske snage, preko 600 pripadnika MUP-a sudjeluje u potrazi, koriste se i termovizijske kamere. Cijelo područje nadlijeće i helikopter.

2:59 Ubojica je posljednji put viđen u selu Šepšin, a policija je opkolila to mjesto, javlja Nova.rs. Češljaju svaku kuću i svaki napušteni objekt.

Veliki broj policajaca naoružanih dugim cijevima trenutno se nalazi u Mladenovcu i selima u okolici.

02:28 Zvuči nevjerojatno, ali mjesto Mladenovac je i prije deset godina bio poprište masovnog ubojstva kada je, u selu Velika Ivanča, u 9. travnja 2013. Ljubiša Bogdanović (60) iz vatrenog oružja ubio 13 susjeda - šest muškaraca, šest žena i jednu bebu.

02:12 Kako neslužbeno doznaje Nova.rs, Uroš B. pucao je na još jednoj lokaciji. Nakon Dubone kod Mladenovca, pucao je i na igralištu u selu Malo Orašje kod Smedereva, mjestu gdje se stalno okupljaju mladi.

01:40 Kako Kurir saznaje s terena, masovni ubojica U. B. nalazi se još Šepšin, gdje ga je policija okružila. U tijeku su pregovori, a strahuje se da je ubojica uzeo taoce u kući.

01:13 Broj mrtvih, nažalost, i dalje raste. Svi srpski mediji sada navode da je u pucnjavi kod Mladenovca ubijeno osmero ljudi, a još 11 ih je ranjeno.

01:07 Telegraf javlja da je u bolnici preminula još jedna osoba. Broj žrtava krvavog pohoda Uroša B. (21) tako se popeo na četiri.

01:00 Još uvijek se ne zna koliko je točno stradalo ljudi u pohodu Uroša B. (21). Zasada je sigurno da su najmanje tri osobe poginule, a broj ranjenih se popeo na 11. Međutim, Telegraf je upravo objavio kako je manijak iz Mercedesa u nastavku svog krvavog pohoda u dva sela upucao čak 18 ljudi.

Te informacije su još uvijek neslužbene.

00:46 Pojavile su se prve fotografije mjesta na kojem je počeo masakr kod Mladenovca.

00:41 Prema najnovijim informacijama, u pucnjavi je ranjeno devetero ljudi, a troje je ubijeno. Ranjenima se pomoć ukazuje na Hitnoj.

00.29 - Prema neslužbenim informacijama, ubojica je opkoljen u mjestu Šepšin, a pregovori s policijom o predaji su u tijeku.

Međutim, navodi Kurir, napadač puca i po policiji.

00:15 - Blic javlja kako je još jedna žrtva napadača iz Mercedesa podlegla ozljedama. Ukupno, to je treća žrtva pucnjave.

Osumnjičeni Uroš B. je prije krvavog pohoda bio u školskom dvorištu s društvom, ali ubrzo je došlo do svađe i mladić je otišao kući, uzeo oružje i krenuo pucati po ljudima.

00:12 Kurir neslužbeno doznaje da ludilo ne jenjava. Naime, pobješnjeli Uroš puca i po selu Šepšina dok ga policija ganja.

00:05 Srbijanski MUP oglasio se o pucnjavi i potvrdio da su ubijene dvije osobe. Priopćili su i da je počinitelj u bijegu, da je u tijeku "Akcija Vihor" te da su sve raspoložive patrole upućene u smjeru Mladenovca i Malog Požarevca.

23:57 Kako neslužbeno saznaju Večernje Novosti, u pucnjavi u Mladenovcu ubijeni su pripadnik MUP-a i njegova sestra. Prema prvim informacijama ranjeno je sedam osoba, među kojima ima i djece.

Dvije osobe su ubijene, a najmanje sedmero je ranjenih, u pucnjavi koja se dogodila u četvrtak navečer u selu Dubona, kod Mladenovca u blizini Beograda, javljaju srbijanski mediji. Na mjestu incidenta su ekipe Hitne pomoći i policije.

Kako Pink neslužbeno doznaje, pucano je iz vozila u pokretu i to iz kalašnjikova. Napadač navodno nije birao žrtve.

Ubrzo je stigla vijest da je raspisana tjeralica za mladićem Urošem B. (21). On je pobjegao u Mercedesu nakon što je ispalio hice.

Blic piše da su angažirane sve snage, ‘sve što je u uniformi‘ kako bi krenuli prema Mladenovcu i Malom Požarevcu. Napadač navodno bježi u smjeru Niša...

 

FOTO

FOTO

VIDEO

VIDEO

VIDEO