Motociklista pregazio policajčevu kćer: Od siline udarca curica odletjela 50 metara

Neopisiva tuga zavladala je Pelješcem, tačnije Orebićem gdje je u srijedu pola sata prije ponoći 17-godišnji vozač motocikla pregazio 15-godišnju curicu.

Tragedija koja je zavila cijelo mjesto u crno dogodila se, prema izjavama svjedoka, na zebri kada je kći policajca s dvije prijateljice pokušavala prijeći cestu. Prema izjava očevidaca motociklosta se u sekundi stvorio na, prema neslužbenim saznanjima, motociklu "Ktm Duke 390", koji je prije nekoliko mjeseci stavio u oglas s naznakon da je motor nov, star mjesec dana, te da ga prodaje jer mu ne leži.

U kobnom trenutku društvo na motoru pravila mu je 18-godišnja prijateljica, koja je nakon stravičnog naleta s ozljedama opasnima po život helikopterom prebačena u splitsku bolnicu, prenosi Avaz.

Malenoj srednjoškolki, koja je odletjela gotovo 50 metara, nije bilo spasa.

- Pretužno je bilo gledati prizor očajnih roditelja poginule djevojčice uz prekriveno tijelo. Otac je plakao kao kišna godina, čak je u jednom trenutku, ne bi li pred suprugom ostao jak, otrčao u obližnji toalet. A majka kao majka, pozlilo joj je pa je intervenirala Hitna, pričali su očevici.

Kako je ispričala mještanka Orebića, majka je primila injekciju za umirenje i neprestano je ponavljala jedno te isto.

- Samo je govorila "Vratit će se ona sada. Ona samo kasni iz izlaska, boji se vratiti kući jer kasni". Srce mi se kidalo i oka nisam sklopila nakon svega. Vjerujte mi, bilo je samo pitanje vremena kada će neko na ovoj cesti poginuti jer se tu svi voze kao divljaci - ispričala je za Jutarnji mještanka Orebića.

U mjestu je, dodaje, bio koncert, a na kojem je bila 15-godišnjakinja s prijateljicama. U kobno vrijeme vraćala se kući.

- Taj je mladić nezaustavljiv. Voli brzinu, brdski biciklizam, a bome i motore. Tu je noć bio s prijateljima kod pekare, koliko sam čuo. Ostavio je svoj novčanik i mobitel te odlučio provozati prijateljicu do rive. Pri povratku, njegovo vozačko neiskustvo došlo je na naplatu, ispričao je komšija.