Muftija Kudić izrazio suosjećanje sa porodicom Azre Spahić: Ogroman je gubitak za cijelu našu zajednicu

muftija
Izražavam najdublje suosjećanja sa porodicom dr. Azre Spahić, kazao je muftija

 

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je povodom prerano ugašenog života dr. Azre Spahić uputio riječi suosjećanja porodici, prijateljima i rodbini. 

 

 

Njegovo obraćanje prenosimo u cjelosti:

Izražavam najdublje suosjećanja sa porodicom dr. Azre Spahić. Ogroman je gubitak za cijelu našu zajednicu, a pogovoto kada znamo kakav je dragulj bila naša Azra, koja je svojim ponašanjem izazivala poštovanje i naklon, te svojom stručnošću i radom odavala dojam osobe koja će u budućnosti biti izvanredan stručnjak i pomagati ljudima u svojoj struci. Nažalost, to se neće desiti. Kao vjernici smo duboko ubijeđeni da oni koji izgube život na pravdi Boga imaju poseban tretman kod Gospodara i smisao njenog preranog odlaska sa ovog svijeta možemo dokučiti samo jakom vjerom i sviješću o tome da je mudrost našeg Stvoritelja nenadmašna.

Koristim ovu priliku da još jednom upozorim na opasnost devijacija u društvu na pogubnost promovisanja pogrešnih vrijednosti kod omladine i na neodgovornost koja u našoj domovini poprima obrise karaktera, što nažalost ima za posljedicu i ovakav strašan događaj koji je imao za posljedicu smrt naše drage dr. Azre Spahić.

 

Allaha molimo da Azri podari lijepi džennet, a porodici, rodbini i prijateljima sabur.

Inna lillahi ve inna ilejhi radži'un - istakao je muftija.