MUP USK objavio detalje jučerašnjeg utapanja 24-godišnjeg migranta u Bihaću

Na mail portala USN pristiglo je saopćenje Ministarstva unutrašji poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) povodom jučerašnjeg utapanja migranta u rijeci Uni u bihaćkom naselju Midžića mahala:

Dana 05.07.2018. godine, oko 17.30 sati, od strane više građana obaviještena je Policijska stanica Bihać da se u rijeci Uni utopio migrant. Na lice mjesta upućena je odmah policijska patrola kao i hitna pomoć Doma zdravlja Bihać.

U razgovoru sa očevidcima događaja, utvrđeno je da su lica-migranti iz Pakistana, preplivali rijeku Unu da bi se u jednom trenutku lice S.M. rođen 1994.godine, počeo utapati te da su mu lica koja su sa istim preplivavali rijeku Unu pokašali pomoći a u čemu nisu uspjeli.

Na lice mjesta upućen je i ronilački tim Jedinice policije za podršku MUP USK-a koji su u 19.10 sati iz rijeke Une izvukli tijelo unesrećenog. Uviđajnje radnje obavili su policijski službenici OKP PS Bihać pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva dok je mrtvozornik Doma zdravlja Bihać kostatovao da je smrt migranta iz Pakistana nastupila utapanjem.