Velika akcija MUP-a TK: Zaplijenjeno skoro milion KM, uhapšeno sedam osoba

Prilikom pretresa na navedenim lokacijama pronađeni su i oduzeti veća količina novca (Američkih dolara, Švicarskih franaka, Hrvatskih kuna, Danskih kruna i drugih stranih valuta) u protuvrijednosti od oko 1.000.000,00 KM, automatska puška i pištolj.

Na osnovu prikupljenih dokaza uhapšeno je sedam osoba, koji se dovode u vezu s vršenjem navedenih krivičnih djela Udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz čl. 340. stav 1. i 2. KZ F BiH, a u vezi sa krivičnim djelom „Nedozvoljeno bavljenje bankarskom djelatnošću“ iz čl. 269. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZ FBiH i krivičnom djelom „Pranje novca“ iz člana 272. stav 3, u vezi stava 1. Krivičnog zakona FBiH.

Prilikom pretresa na navedenim lokacijama pronađeni su i oduzeti veća količina novca (Američkih dolara, Švicarskih franaka, Hrvatskih kuna, Danskih kruna i drugih stranih valuta) u protuvrijednosti od oko 1.000.000,00 KM, automatska puška i pištolj. 

Protiv osoba koje su uhapšene Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona bit će podnesen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, te će isti biti predati u nadležnost postupajućeg kantonalnog tužioca, saopćeno je iz MUP-a TK-a.

Izvor: