Najluksuzniji hotel u Bihaću s promjenom godišnjih doba piše drugačije priče

.

Turistička zajednica Grada Bihaća, pored mnogih projekata koji su u toku, nadolazeći period će iskoristiti za posjete hotelijerima.

"Želja nam je da u direktnom razgovoru sa vlasnicima i/ili menadžerima hotela predstavimo cilj, misiju i viziju najmlađe institucije u gradu Bihaću osnovane radi razvoja, unapređenja i promocije turizma, ali i da se osvrnemo na sezonu iza nas, govorimo o uvjetima, saslušamo probleme za koje smatraju da predstavljaju prepreku u poslovanju i pronađemo modele za zajednički rad na izgradnji naše destinacije." -poručuju iz TZ Bihać.

Prva planirana posjeta odvela ih je 8 kilometara od centra grada, do Hotel Kostelski buk - vjerovatno najluksuznijeg hotela u gradu Bihaću, okruženog prirodom koja s promjenom godišnjih doba piše drugačije priče, a uvijek smo u poziciji posmatrati ih i bilježiti i iz udobnosti hotelske sobe.

„Aplikaciju za online prijavu i odjavu gostiju uveli smo pred kraj ovogodišnje turističke sezone što nije bio adekvatan period za komunikaciju sa ugostiteljima i motiviranjem da je odmah počnu koristiti. Iz tog razloga želimo naše hotelijeri obići i lično, te prezentirati prednosti softverskog rješenja na čijoj uspostavi smo dugo radili.

Kostelski buk u relativno kratkom roku bio je najredovniji platiša boravišnih taksi, što je od izuzetne važnosti za turističku zajednicu te je naš izbor da prvu posjetu upriličimo upravo njima bio sasvim logičan“- kazao je direktor Turističke zajednice Grada Bihaća.

U otvorenoj komunikaciji sa osnivačima i nositeljima poslovanja ovog hotela, naučili su nešto novo o izvrsnosti u ugostiteljstvu, ali i čuli probleme koje ih tište, a na koje ne mogu sami uticati; poput održavanja adekvatnog nivoa čistoće u gradu u toku ljetnog periodu.

Na rješavanju ove problematike obvezali su se zajednički raditi već početkom ljetne sezone. U suradnji sa Turističkim klasterom Una-Sana, udruženjem koje okuplja kritičnu masu turističkih radnika, inicirat će potrebne sastanke sa Gradskom upravom i JKP Komrad kojima je ova problematika suština poslovanja kako bi se takva percepcija privatnog sektora što prije promijenila.