Nakon Gornje Lučke i mještani Zmajevca šalju fotografije nečiste vode koja im se isporučuje

neci

Problemi u Cazinu sa obezbjeđivanjem i isporukom ljudima pitke i zdrave vode ne prestaju. Nakon što je portal Cazin.net objavio priču o vodi koja nije imala ni osnovne elemente za isporuku pitke vode u Gornjoj Lučkoj, javio se veliki broj građana i iz ostalih dijelova Cazina koji su se žalili na iste probleme. Zatražena je hitna reakcija nadležnih iz Grada Cazina i inspekcija, iz Nezavisnog bloka Cazin su podnijeli i pismeni zahtjev za reagovanje inspekcija i rješavanje ovog pitanja koje je jako važno za sve građane, ali kako smo saznali, do danas nisu dobili odgovor na svoje pismene zahtjeve.
 

Danas nove informacije i molbe za pomoć mještana Zmajevac, Stijena koji su nam se obratili i poslali slike uz komentar: “Pogledajte kako ovo izgleda, ovo nije za čizme prati, a kamoli za piti…”
 

Voda u ovo mjesto dolazi iz Vodovoda Ljubijankići i to je za područje Stijena- Bajrići Zmajevac.
 

Taj Vodovod, kako pišu, pokušavaju već duže da osposobe za piti, ali je voda nečista i razne klorove stavljaju ali ne uspjevaju to učiniti prihvatljivim za ljude.
 

Drugi problem je da ne vodovod u dolini i da se veliki dio otpadnih voda slijevaju u njega. U slici koju vidite je voda danas, a takva je već par mjeseci i nema rješenja, niti prave odgovornosti vlasti, grada Cazina i Vodovoda.
 

Veliki je iznos sredstava koji je dosad utrošen u rješavanje vode u Cazinu, ali prema ovome što vidimo, nažalost, na mnogim mjestima nema ni osnovnih uvjeta za snadbijevanje ljudi pitkom vodom. Ovo će se pitanje morati riješiti, a svi oni koji su odgovorni da se našim građanima u 21. vijeku u Cazinu isporučuje ovakva voda morali bi za to odgovarati i snositi račun. I biračima, a i institucijama pravosuđa i onima koji se moraju baviti zaštitom osnovnih ljudskih prava.