Neboder Burj Khalifa osvijetljen bojama turske zastave uoči Erdoganove posjete

Erdogan
On će boraviti u službenoj posjeti 14. i 15. februara

Najviši neboder i jedan od turističkih simbola Ujedinjenih Arapskih Emirata Burj Khalifa osvijetljen je bojama turske zastave i na njemu je ispisana poruka dobrodošlice uoči posjete turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana (Recep Tayyip Erdogan), javlja Anadolija.

Turski ambasador u Abu Dabiju Tugaj Tuncer (Tugay) podijelio je na svom nalogu na društvenim mrežama video svjetski poznatog nebodera UAE Burj Khalifa koji je osvijetljen bojama turske zastave.

- Historijski dan u odnosima između UAE i Turske. Topla dobrodošlica predsjedniku Erdoanu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata - naveo je ambasador Tuncer.

Predsjednik Erdoan će boraviti u službenoj posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima 14. i 15. februara, na poziv prestolonasljednika Abu Dabija Mohameda bin Zajed Al Najhana (Mohammed bin Zayed Al Nahyan).

Erdoan će s čelnicima Ujedinjenih Emirata razgovarati o bilateralnim odnosima i mogućnostima za razvoj njihove saradnje. Erdoan će posjetiti Svjetski sajam "EXPO 2020 Dubai" i posjetiti izložbeni prostor Turske.

FOTO: Avaz