Neuspjeh u Ukrajini ili rotacija osoblja: Putin smijenio pet generala

.
Ruski predsjednik je u ponedjeljak izdao dekret kojim je razriješio dužnosti pet generala u Ministarstvu unutrašnjih poslova Rusije

 

Moskovska medijska grupa RBC izvijestila je kako je ruski predsjednik Vladimir Putin smijenio pet generala i jednog pukovnika policije, a navodno su razlog vojni neuspjesi u Ukrajini, prenosi Newsweek.

Putin je u ponedjeljak izdao dekret kojim je razriješio dužnosti pet generala u Ministarstvu unutrašnjih poslova Rusije. Jedan dužnosnik je rekao da je to dio rotacije osoblja. 

Među otpuštenima su general-major policije Vasilij Kukuškin, general-major Aleksandar Las i general-major Andrej Lipilin, načelnik Odeljenja Ministarstva unutrašnjih poslova za oblast Jaroslavlja. Navodno su smijenjeni i general-major Aleksandar Udovenko iz Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova i general-major Jurij Instrankin, zamjenik načelnika Odjeljenja za logistiku i medicinsku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova.

Putin je navodno otpustio i pukovnika policije Emila Musina, koji je bio prvi zamjenik načelnika Forenzičkog centra Ministarstva unutrašnjih poslova, navodi Newsweek.

Inače, ruska vojska je, prema navodima stranih medija, pretrpjela ozbiljne vojne neuspjehe i gubitke u ratu u Ukrajini od početka napada 24. februara. 

FOTO: TWITTER