Nezvanično saznajemo: Na Lipi pronađeno beživotno tijelo migranta

.
Prema nezvaničnim informacijama koje je saznala naša reporterka na licu mjesta, vrši se uviđaj od strane službenih lica kako bi se utvrdile okolnosti i rasvijetlili uzroci smrti jedne osobe...

Prema nezvaničnim informacijama na Lipi je pronađeno beživotno tijelo migranta, a prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, sumnja se na samoubistvo. Nije poznato da li je upravo ovaj događaj povezan ili je iskorišten kao motiv večeras izraženog nezadovoljstva migranata, koji su smješteni u privremenom prihvatnom centru na Lipi.

 

Nezvanično, ali po saznanju naše reporterke, izraženo nezadovoljstvo je eskaliralo bacanjem kamenja na pripadnike policije, pri čemu su povrijeđena dva policijska službenika. Policija je učinila sve kako bi se situacija smirila, a neslužbene informacije govore da je ispalila i nekoliko hitaca upozorenja u zrak.

Također, ono što smo saznali govori da se vrši uviđaj u vezi pronađenog tijela, te okolnosti koje bi mogle rasvijetliti ovaj slučaj. Na ovom lokalitetu nalaze se inspektori, medicinari, policijski službenici, predstavnici Službe za strance BiH i pripadnici specijalne policije.

 

O svemu više tokom sutrašnjeg dana tokom kojeg ćemo opširnije izvještavati javnost u pogledu novih ili potvrđenih saznanja.