NIJE “NA DALJINSKOM UPRAVLJAČU” Borenović: Licemjerna su saopštenja SDA i DF-a, koalicionih partnera Dodika Upitan zašto nije bio na današnjem sastanku u Istočnom Sarajevu, Borenović je kazao da on nije "na daljinskom upravljaču" 21. Februara 2020. 0 0

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a
Upitan zašto nije bio na današnjem sastanku u Istočnom Sarajevu, Borenović je kazao da on nije "na daljinskom upravljaču"

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, za je objasnio zašto nije prisustvao na današnjem sastanku predstavnika Republike Srpske na nivou BiH sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom.

Upitan zašto nije bio na današnjem sastanku u Istočnom Sarajevu, Borenović je kazao da on nije “na daljinskom upravljaču”.

“Jučer sam dobio poziv, ali nisam mogao doći jer sam imao već planirane obaveze u Banjaluci, a učestvovao sam na sastanku koji je bio pred početak Narodne skupštine RS, što je bilo sasvim dovoljno”, kazao je, prenosiN1.

Borenović smatra da je potrebno učiniti napor da se zamijene strane sudije sa domaćim ljudima u Ustavnom sudu BiH.

“To je i preporuka Evropske komisije i mi smo se saglasili sa tim zaključcima koji su nam dostavljeni od dijela vladajuće koalicije na nivou BiH, SNSD-a i stranaka okupljenih oko njih, uz uvjeravanja da bi zakon o odlasku stranih sudija i imenovanje domaćih sudija mogao dobiti podršku još jednog dijela političkih partija koje čine vlast na nivou BiH. Namjerno govorim vlast i koaliciju koja je okupljena oko dvije ključne partije – SNSD-a i SDA i zaista je licemjerno danas slušati ova saopštenja SDA i priča koje dolaze iz DF-a, odanih koalicionih partnera Milorada Dodika i SNSD-a. Na kraju krajeva, oni čine vlast i nose najveću odgovornost za ovaj mandatni period. Zato će biti jako zanimljivo posmatrati šta će se dešavati”, kazao je.

Borenović je kazao da će PDP poštovati stav NSRS.

“Mi imamo jedino mogućnost u Parlamentu BiH da dolazimo, da radimo i da ne donosimo odluke u skladu sa stavovima NSRS”, istakao je.

Uupitan šta ga obavezuje da ne donosi odluke u Parlamentu, Borenović je kazao da ga obavezuje pošto je predsjednik političke partije koja je saglasna sa zaključcima koji su izglasani prije nekoliko dana u Banjaluci.