Nostalgija za prošlim vremenima: U MZ „Podzvizd“ održana traktorijada

traktorijada

Loše vrijeme i kiša posljednjeg dana sedmice nisu spriječili poljoprivrednike MZ „Podzvzd“ da se druže na zanimljivoj i nesvakidašnjoj traktorijadi.

Nekad je to bila svakodnevnica, slika koja nije predstavljala ništa posebno, već jednostavno težak poljoprivredni rad. Ona je danas postala prava rijetkost, tako da je povod traktorijade i okupljenih učesnika bio da se pokaže kako se nekad radilo i obavljalo poljoprivredne djelatnosti. To je bio cilj i organizatora traktorijade u Podzvizdu, Adisa Ćufurovića, dok je pomoć u organizaciji manifestacije dalo preduzeće BP „Tri brata“.

Tako je 17 traktorista podsjetilo kako se nakad obrađivala zemlja i zajedno su u kratkom vremenskom periodu obradili parcelu u neposrednoj blizini, a nakon toga nastavili druženje uz zajednički ručak. Da nije bilo kiše i loših vremenskih uslova, učešće bi uzelo i veći broj učesnika kao i zainteresiranih građana.

Stoga se organizatori nadaju  da će traktorijada u narednom periodu okupiti još veći broj učesnika s ciljem promovisanja mehanizacije koje posjeduju poljoprivrednici u Velikoj Kladuši, ali i jednostavno postati manifestacija na kojoj će biti upriličeno tradicionalno druženje poljoprivrednika