O epilogu sinoćnjeg sukoba migranata u Velikoj Kladuši

asd
U međusobnom sukobu dvije grupe migranata, koji se dogodio sinoć u Velikoj Kladuši, u Ulici Đure Pucara, hladnim oružjem su povrijeđene tri osobe, potvrdili su u MUP-u USK.

"Policija je sinoć oko 21 sat dobila anonmnu dojavu da u blizini benzinske pumpe, koja se nalazi u pomenutoj ulici, leži ranjen muškarac, najvjerovatnije migrant. Patrola je dolaskom na lokaciju potvrdila navode, pronašla povrijeđenu osoba porijeklom iz Maroka, koju je vozilo hitne pomoći prevezlo u Dom zdravlja Velika Kladuša", kazao je Ale Šiljdedić, portparol policije USK. 

On je dodao kako su potom pronađena još dvojica migranata, porijeklom iz Afganistana, koji su imali lakše tjelesne povrede nanesene, najvjerovatnije, nožem. 

U policiji kažu kako istraga u ovome slučaju traje i da se, kako se pretpostavlja, radi o međusobnom obračunu migranata. 

U poslednjih nekoliko dana na području Velike Kladuše evidentirano je više međusobnih sukoba među migrantima, a tokom jednog od njih, u proteklu subotu, upotrijebljeno je i vatreno oružje.

Tom prilikom, kao slučajna žrtva, ranjen je osmogodišnji dječak iz Iraka, koji se zadesio u blizini obračuna. 

Građane Velike Kladuše posebno zabrinjava što se ovi slučajevi događaju u vrijeme kada je snazi policijska zabrana kretanja gradom uslijed mjera protiv epidemije virusa korona.