Očuvajmo maternji jezik: Škola jezika i kulture za mlade iz dijaspore

skola
- Svrha ovog projekta, koji će biti realizovan tokom ljeta u Bihać, jeste promicanje i afirmiranje jezika i kulture Bosne i Hercegovine za mlade ljude iz dijaspore u dobi od 11 do 18 godina.

 

BIHAĆ, 27. juna - Grad Bihać u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH organizira besplatnu ljetnu školu maternjeg jezika za mlade koji žive u inozemstvu, a bosanskog su porijekla.

Cilj ljetne škole jeste osposobljavanje polaznika za kvalitetnu i pravilnu upotrebu maternjeg jezika u govoru, čitanju i pisanju, kroz program jezičkih kurseva prilagođenih različitim nivoima predznanja i interesa polaznika, te kulturološkim predavanjima i radionicama, uz obilazak kulturno-historijskih i prirodnih znamenitosti bihaćke regije.

Škola će biti organizovana od 26. do 30. jula i od 9. do 13. avgusta. Besplatna je i otvorena za mlade od 11 do 18 godina iz inozemstva, a porijeklom su iz bilo kojeg grada u BiH. Zainteresirani za pohađanje nastave mogu se prijaviti do 5. jula, a prijavni obrazac je dostupan na web stranici grada Bihaća.