Održan Bajramski šahovski turnir u Cazinu

Jj

U Cazinu je u subotu 15.05.2021.godine povodom ramazanskog Bajrama u organizaciji ŠK „Cazin“ odigran tradicionalni šahovski turnir „Bajram 2021“.

Pobjednik turnira je Hozdić Asmir iz Cazina ispred Kekić Armina iz Bos.Otoke.Obojica su osvojila po 7 poena iz devet partija, ali je konačnog pobjednika odlučio dodatni kriterij (bolji buholc koeficijent).

Ovo je Hozdiću već drugi osvojeni turnir u ovoj godini, koji ostvaruje dobre rezultate posebno u brzim tempovima igre.

Turnir je igran po pravilima igre Fide za brzopotezni šah 5 minuta (plus 3 sekunde dodatka za svaki odigrani potez) za cijelu partiju, po švicarskom sistemu od 9 kola.

Na turniru je nastupilo 38 igrača sa područja Unsko-sanskog kantona.

Pokrovitelj turnira je bio grad Cazin, a za bajramski ugodjaj, robno- novčane nagrade i bajramski ručak (Grah iz kazana) su se pobrinulii doo „West Trade“ sa svojim brendom „Amila kahva“, doo „Fiko Comerc- SF“ i doo„Poljosementi“.

Za prvoplasiranih 6 igrača dodijeljene su prigodne novčane nagrade, kao i za trojicu igrača u kategoriji invalidnih lica.

Najuspješniji igrač u kategoriji invalidnih lica je takodjer Hozdić Asmir iz Cazina sa osvojenih 7poena, zatim slijede Djulić Samir iz Bužima sa 6, Hrnjica Muhamed iz Bihaća sa 5,5 , Begić Mujo i Ćoralić Sead iz Cazina sa 5 poena,

Najuspješniji kadeti su Kekić Ahmed i Kekić Naid iz Bosanske Otoke prošlogodišnji kadetski prvaci ŠS Federacije BiH kojima su takodjer pripale su prigodne novčane nagrade.Treći je bio Seferagić Denis iz Cazina.

Konačak poredak prvih 10 igrača: 

1

MK   Hozdić Asmir, Cazin

7,0  poena

2

MK   Kekić Armin, Bos.Otoka

7,0 poena

3

MK Beganović Enver, Cazin

6,5   poena

4

MK  Komić Ibrahim, Bos.Novi

6,5   poena

5

MK  Hebilović Mirsad, Cazin

6,5      poena

6

MK  Djulić Samir, Bužim

6      poena

7

MK  Zećirević Bahrudin, Cazin

6      poena

8

MK  Hrnjica Muhamed, Bihać

5,5   poena

9

MK  Šabić Medin, Bužim

5,5   poena

10

MK  Hadžić Sabahet, V.Kladuša

5,5    poena