Oglasio se 59-godišnjak koji je redom tukao nizozemske huligane: Ne volim nasilnike

huligani
Do prije nekoliko dana Chris Knoll bio je poznat samo u londonskim navijačkim krugovima, a danas je njegova priča obišla svijet nakon što je spasio navijače svog kluba od napada nizozemskih huligana.

 

Igrači West Hama plasirali su se rezultatom 1:0 u finale Konferencijske lige savladavši AZ Alkmaar na gostovanju, a utakmica je mogla donijeti i velike posljedice da navijač Chris Knoll nije pokazao neviđenu hrabrost.

Grupa nasilnih domaćih navijača pokušala je napasti gostujuće pristalice nakon posljednjeg zvižduka, no nekoliko navijača West Hama, među kojima i 59-godišnji Chris Knoll stali su im "na crtu" i postali viralni na društvenim mrežama.

Ispostavilo se da je navijač poznatiji kao Knollsy postao heroj, a o tome je govorio čak i golman West Hama Alphonse Areola, koji ga je nazvao legendom. O svemu se oglasio i prekaljeni navijač, koji je postao hit na društvenim mrežama.

"Nisam ja heroj. Samo sam učinio ono što sam morao. Bio je tu još jedan tip koji je branio naše navijače. Ne volim nasilnike i jednostavno sam ih pokušao zaustaviti", rekao je Knollsy, inače otac četvero djece.

"Samo sam mislio da je napad najbolji oblik odbrane. Moglo se vidjeti da namjeravaju izazvati nevolje i nisam želio da dođu do onih iza nas. Vidio sam ih kako se skupljaju pokraj terena, a onda su srušili barijere i krenuli prema prvoj grupi navijača West Hama. Znam šta su željeli učiniti i nisam mogao to dopustiti. Bilo je očito šta će se dogoditi jer su namjeravali doći do nas. Jednostavno, odlučio sam da im neću dopustiti da se pojave na našoj tribini", rekao je Knoll.

Objasnio je i ovaj novi heroj engleske javnosti kako je zaradio modricu na oku.

"Nekako, ne znam kako, dvojica su mi ostala iza leđa i dok sam imao posla s ostalim njihovim dečkima, jedan od njih me stalno tukao po glavi. To je uzrok modrice na oku. Nije loše, ali možda odem u bolnicu da ga pregledaju", zaključio je Knollsy.

Iako je bio akter tučnjave, Knollsy se nada da će moći prisustvovati finalnoj utakmici u Pragu gdje će njegov West Ham igrati protiv Fiorentine.