Oluje haraju Evropom, ubile šestero. Zahvatit će i Hrvatsku.

hrvatska
SNAŽNA oluja Sabine, kako je nazvana u Njemačkoj, odnosni Ciara, kako je nazvana na sjeveru Europe, danas je diljem kontinenta radila kaos. Krenula je sa sjevera, od Velike Britanije i Irske, i potom se proširila na Francusku i sve do Poljske.

Razine mora su se digle uslijed oluje na obalama na sjeveru.

Oluja je odnijela šest života u Poljskoj, Švicarskoj, Švedskoj, Sloveniji i Velikoj Britaniji.

Na skijalištu Bukowina Tatrzanska u poljskim Tatrama poginule su 52-godišnja žena i njezina 15-godišnja kći nakon što je jak vjetar odnio krov s kuće. Pritom je jedna 21-godišnjakinja teško ozlijeđena, a 16-godišnjak je pretrpio ozljede glave.

U Švedskoj je jedan muškarac izgubio život, a drugi je proglašen nestalim nakon prevrtanja njihovog čamca u jezeru u Svenljungi, na jugozapadu zemlje. Čamac se prevrnuo prilikom snažnih udara vjetra, izvijestila je policija. Za nestalim muškarcem tragaju helikopteri.

U Njemačkoj je kran pao na krov katedrale koja se obavlja i napravio veliku štetu.

Velike štete u Velikoj Britaniji

Najveću štetu je oluja ipak napravila u Velikoj Britaniji. Zračni, željeznički i pomorski promet poremećen je zbog jake kiše i udara vjetra jačih od 130 km/h.

92.000 kućanstava ostalo je bez električne energije, a rijeke i potoci su se izlili. Met Office je u Aberdaronu, selu na sjeveru Walesa, zabilježio udare vjetra od 150 km/h.