Oporavlja se djevojka koju je prijateljica gurnula s 15 metara visokog mosta

Kada je Jordan Holgerson (16) u utorak popodne sa svojim je prijateljima otišla do mosta Moulton Falls u američkom gradu Yacolt u saveznoj državi Oregon kako bi, poput mnogih avanturista, skočila s 15-metarskog mosta u rijeku Lewis koja ispod njega teče, nije mogla ni pomisliti da će je jedna njezina prijateljica, tobože u šali, gurnuti s mosta, piše The Washington Post.

U videu koji je snimila YouTube korisnica Ashley Mahree, koji je pregledan više od dva miluiona puta, moglo se vidjeti i čuti da Holgerson nije bila spremna skočiti s mosta, ali da ju je unatoč tome jedna prijateljica gurnula. "Tri, dva, jedan...", može se čuti u videu prije nego što Holgerson kaže da neće skočiti.

"Govori da neće", ponavlja dječak koji stoji pored nje.

"Spremni?", neko je priupitao.

Holgerson nije spremna ni odgovoriti na pitanje ni skočiti, no upravo je u tom trenutku prijateljica gurne i Holgerson padne u vodu na stomak.

Hitna pomoć je na mjesto nesreće došla oko 14:45 te su Holgerson hitno prebacili u bolnicu. Prema izjavi njezine majke Genelle Holgerson, tinejdžerica je slomila pet rebara, ozlijedila dušnik, natukla jednjak i pretrpjela pneumotoraks.

"Ima sreće što nije paralizirana ili mrtva", pojasnila je Jordanina majka, inače radnica bolnice.

"Sretni smo što će se oporaviti i što neće biti trajnih posljedica."

Holgerson je rekla da poznaje djevojku koja je gurnula Jordan.

"Jako sam ljuta na nju. Ona je odrasla osoba i sigurna sam da bi trebala znati bolje. Mogla je ubiti moju kćerku."