Osumnjičen da je u karantinu vrijeđao policajce i pokušao napusti smještaj

Policija RS
Bijeljinska policija postupila je u subotu po prijavi da Ermin K. (31), koji je smješten u karantin, u vidno alkoholisanom stanju narušava javni red i mir te vrijeđa i galamom uznemirava ostale korisnike karantina.

Kako su naveli iz Policijske uprave Bijeljina, navodeći inicijale,  oko 15.10 časova prijavljeno je da jedna osoba narušava javni red i mir u okviru karantina u prostorijama Osnovne škole  ''Vuk Karadžić'', a patrola je na licu mjesta zatekla  E.K., korisnika karantina u vidno alkoholisanom stanju.

"E.K. je odbio naređenje policijskog službenika, nastavljajući da ga vrijeđa, te vikom i galamom uznemirava ostale korisnike karantina. Isto lice pokušalo je da se udalji iz karantina  u čemu je sprečen od strane policijskih službenika, nakon čega je odbio da se alkotestira", naveli su iz policije.

Zatim je, kako navode, E.K. dobrovoljno otišao u spavaonicu te ubrzo počeo da se žali kako ima povrede i da želi medicinsku pomoć.

"Obezbjeđena mu je medicinska pomoć pregledan je u Medicinskom centru Bijeljina, gdje su mu konstatovane manje oguljotine kao i da je pod dejstvom alkohola. On je više puta ispoljavao nezadovoljstvo što je smješten u karantin, te mu je ranije  izrečeno policijsko upozorenje, jer je odbijao da postupi po rešenju inspekcijskog organa o smeštanju u karantin", dodaju u policiji.