Paul Walker počeo glumiti u reklami za Pampers

Njegova smrt donijela je i razne kontroverze, koje i dan danas kruže po među fanovima.

Cijeli svijet je ostao u šoku kada je kao bomba odjeknula vijest o pogibiji zvijezde filma ‘Brzi i žestoki’. Glumac Paul Walker preminuo je 31. novembra 2013. godine nakon teške saobraćajne nesreće u predgrađu Los Angelesa, piše expres.ba.

Walker i njegov prijatelj Roger Rodas vraćali su se s humanitarne zabave u organizaciji udruge Reach Out Worldwide. Rodas je otprilike u 3:30 izgubio kontrolu nad crvenim Porscheom Carrerom GT i zaletio se u stup ulične rasvjete i zatim u drvo u Valenciji u Kaliforniji. Vozilo se istog trenutka zapalilo.

Kad su policija i hitna pomoć stigli na mjesto događaja, Walker i Rodas već su bili mrtvi. Walkerov publicist Ame Van Iden potvrdio je glumčevu smrt.

Paul William Walker IV. rođen je 12. septembra 1973. u kalifornijskom gradiću Glendale. Njegova majka Cheryl Crabtree bila je manekenka, a otac Paul Walker III. građevinski radnik. Nakon katoličke srednje škole upisao je nekoliko fakulteta i na kraju diplomirao biologiju mora jer mu je uzor bio Jacques Cousteau.

Glumačku karijeru počeo je još kao beba. Prvi angažman bio mu je u TV reklami za Pampers. Već s dvije godine bavio se modelingom, a s 12 je je dobio prvi angažman u televizijskom showu. ‘Highway to Heaven’, ‘Who's the Boss?’, ‘The Young and the Restless’ te ‘Touched by an Angel’ prvi su showovi u kojima se pojavljuje.

Živio je u Santa Barbari sa svojim psom i djevojkom Jasmine Pilchard-Gosnell. S bivšom djevojkom Rebeccom ima kćer Meadow koja se tad preselila u Kaliforniju kako bi se zbližila s ocem.

Paul je bio strastveni surfer i imao je smeđi pojas u jiu-jitsuu. Volio je trkaće aute i sam je sudjelovao u utrkama. Neposredno prije smrti pripremao se za auto show. Bio je veliki humanitarac. Njegova smrt donijela je i razne kontroverze, koje i dan danas kruže po među fanovima.