Performans u Bihaću kao podrška i saosjećanje sa srebreničkim žrtvama

Srebrenički cvijet

Već sedam godina Sportsko rekreativno edukativno društvo 'Horizont 2006' Bihać organizuje performans kojim se pokušava odati počast srebreničkim žrtvama i saosjećanje sa bolom preživjelih.

I ove godine se organizuje navedeni performans te njihov poziv na sudjelovanje prenosimo u cjelosti:

'Dragi naši, i ove kao i prethodnih sedam godina ORGANIZIRAMO ovaj jedinstven performans. Želja nam je da kao prethodnih godina okupimo sve ljude kojima Srebrenica nešto znači, sve ljude koji žele na ovaj poseban način odati počast žrtvama genocida u Srebrenici , ali i majkama, suprugama i djeci Srebrenice pokazati da je Bihać i Krajina uvjek uz njih.

Performans kao i prošlih godina ima dvije aktivnosti, onu na stadionu gdje se okupi oko 1000 ljudi i gdje formiramo broj 8372 i srebrenički cvijet , te na trgu gdje se radi promocija knjige na ovu temu.

Od 19:45 okupljanje učesnika(stadion Jedinstvo),

20:00 h početak performansa,

(himna, ilahija, kratko obraćanje moderatora, Srebrenički Inferno, ilahija Šehidi)

20:25 h završetak performansa,

20:30 h start šetnje Stadion-Trg,

21:00 h promocija knjige 'Život prije i poslije Srebrenice' autorice Esnefe Smajlović-Muhić, (nekoliko ilahija , video projekcija na ovu temu).'

Nadamo se da će se građani odazvati ovom pozivu te tako pokazati da stoje rame uz rame sa onima koji su doživjeli najveću bol proteklog rata, a koji još uvijek nisu pronašli svoje najmilije.