Objavljeni snimci iz zraka, pogledajte razmjere katastrofe u Đenovi (VIDEO)

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini (Matteo Salvini) objavio je da je pri urušavanju vijadukta u utorak u Đenovi poginulo najmanje trideset osoba, dok su prethodni podaci govorili o najmanje 22 žrtve, te je upozorio da se radi o "neprihvatljivom propustu".

Zahvaljujem vatrogascima, profesionalnim spasiocima i dragovoljcima koji su odmah intervenirali i dalje traže preživjele. Nažalost, potvrđeno je da je smrtno stradalo tridesetak osoba i puno je teško povrijeđenih - rekao je Salvini na konferenciji za novinare u Kataniji, na Siciliji. 

Dodao je da se "obvezuje Italijanima da će ustrajati do kraja u pronalaženju odgovornih za tu katastrofu jer nije prihvatljivo na taj način umrijeti u 2018. godini". 

- Prošao sam tim vijaduktom stotinama puta i učinit ću sve da pronađemo imena odgovornih. Neprihvatljivo je da se tako umire u Italiji - zaključio je Salvini. 

Euroskeptični ministar, čelnik krajnje desne stranke Liga, također je spomenuo da su potrebna ulaganja u brojne talijanske dotrajale infrastrukture. 

Vijadukt Morandi se uslijed jakih kiša urušio oko 11:30 po lokalnom vremenu. Talijanske novine "Repubblica" i "Corriere della Sera" prenose kako je zasad poginulo najmanje 30 osoba, među njima i djevojčica, no kako operacija spašavanja i dalje traje, zbog čega se očekuje rast broja žrtava. 

Objavljeni su snimci iz zraka koji prikazuju razmjere strašne tragedije u Đenovi.