Golubić postaje realnost: Potpisan ugovor od 3,5 miliona KM, u Bihaću boravili direktori regionalnih aerodroma (VIDEO)

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić i direktor JP Aerodrom Bihać Elvedin Sedić, ugostili su danas direktora aerodroma "Nikola Tesla" Sašu Vlaisavljevića i direktora Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Armina Kajmakovića.

Tema razgovora bila je izgradnja aerodroma u Bihaću, a svoju pomoć ponudio je i direktor beogradskog aerodroma Nikola Tesla, koji je inače rođeni Bišćanin. Saša je, kako kaže, proveo pola života u Bihaću, gdje je završio i osnovnu i srednju školu.

"Bihać me naučio da budem inženjer i čovjek i sad sam to došao vratiti svom gradu", kazao je novinarima ovom prilikom direktor beogradskog aerodroma "Nikola Tesla". 

Direktor aerodroma Bihać, jučer je u Mostaru potpisao ugovor vrijedan nešto više od 3,5 miliona KM, a iz tih sredstava će se graditi testna pista. Ovaj građevinski projekat planiran je do kraja godine. 

Koliko treba novca, šta će se uraditi u ovoj godini, ali i kako pozitivno poslovati nakon što se izgradi Aerodrom, objasnili su naši sagovornici u izjavama koje su dali za USKinfo.ba