Povrijeđen u stravičnoj saobraćajnoj nesreći: Potrebna krv za Sabahudina Macanovića (19) iz Cazina

Na putu M-4.2 Ostrožac-Cazin u mjestu Kličići u ponedjeljak navečer dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su četiri osobe povrijeđene, a jedna je poginula.

Život je izgubio 17-godišnji Damad Badić, učenik JU "Prva srednja škola" Cazin, I MTC, a o teškom povrijeđenom motociklisti Nedžadu Nadareviću, kojem je zbog težine povreda amputirana noga, već smo pisali te vas i ovom prilikom podsjećamo da krv za njega (bilo koja krvna grupa) možete donirati danas od 08:00 sati na Odjelu transfuzije u Kantonalnoj bolnici u Bihaću. 

Vezana vijest: Potrebna krv za Nedžada iz Cazina koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći

U nesreći je učestvovalo još jedno vozilo kojim je upravljala 24-godišnja Zehredina Macanović iz Cazina, a u čijem vozilu su bila još dva saputnika, brat Sabahudin i prijatelj Hamid Salčinović.

Zehredina ima povredu kičme, vrata i potres mozga, dok je Hamid (2002) zadobio teške povrede opasne po život - frakture lica, nosa te lom vilice. Stanje je toliko teško da ne vidi, slabo čuje, a još ne može ni jesti. Hamid također čeka na operaciju, a porodica Salčinović nalazi se u slaboj materijalnoj situaciji, te je i njima potrebna pomoć dobrih ljudi. 

Vezana vijest: Pomozimo: U saobraćajnoj nesreći u Cazinu teško povrijeđen i Hamid Salčinović

Pomoć je potrebna i Sabahudinu Macanoviću, 19-godišnjaku iz Cazina koji se nalazio na mjestu suvozača te su mu obje noge polomljene. Danas je planirana operacija tokom koje će mu biti ugrađena metalna šipke i fiksatori, nakon čega će uslijediti dugotrajan oporavak.

Sabahudinu je također potrebna krv, nulta pozitivna (0+) pa vas pozivamo da se ne oglušite ni na ovaj apel i darujete ukoliko imate odgovarajuću krvnu grupu (Kantonalna bolnica Bihać, Odjel transfuzije, danas od 08:00 sati).

Izvor: