Potvrđena optužnica protiv Crnogoraca koji su uhvaćeni sa 210 kilograma skanka

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu protiv državljana Crne Gore Radojice Baćovića, Marka Krtolice, Nikole Velića i Milorada Koprivice koji se terete da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

U optužnici se navodi da su Baćović, Krtolica, Velić i Koprivica, kao pripadnici grupe za organizirani kriminal, skupa sa više drugih njima poznatih osoba s područja Crne Gore i Bosne i Hercegovine, vršili međunarodnu prodaju, prijenos, držanje, posjedovanje i međusobni promet opojne droge kanabis.

U optužnici se navodi da su optuženi, u graničnom pojasu općine Bileća, 5. decembra prošle godine na lokalnom putu Crkvice Crna Gora - Korita BiH, krećući se iz pravca Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, zaustavljeni u namjeri da prokrijumčare veliku količinu skanka.

U tome su ih spriječili pripadnici Granične policije BiH, a nakon izvršenog pretresa automobila koje su Crnogorci koristili pronađeno je ukupno 210,85 kilograma skanka, javlja Avaz.