Preminuo muškarac koji se zapalio ispred suda u kojem je održano ročište Trampu, prije toga objavio manifest

.
Vrijeme smrti nije navedeno, a Azarela je "bolničko osoblje proglasilo mrtvim"

 

Maksvel Azarelo (Maxwell Azzarelo), muškarac koji se zapalio ispred zgrade suda u Njujorku, gdje se sudi bivšem predsjednik SAD Donaldu Trampu (Trump), preminuo je, objavio je CBS News.

Vrijeme smrti nije navedeno, a Azarela je "bolničko osoblje proglasilo mrtvim". 

Muškarac u srednjim 30-im godinama iz Sent Augustina na Floridi je u zrak bacao pamflete s teorijom zavjere, prije nego što se zapalio na području određenom za prosvjednike za i protiv bivšeg američkgo predsjednika. 

On je iz torbe izvadio kansiter, za koji se vjeruje da je sadržao zapaljivu tekućinu, a potom se njime polio i zapalio. Polcajci i civili su pokušali ugasiti plamen. 

 

Maksvel Azarelo je objavio manifest uoči pokušaja samoubistva, iznijevši svoje planove.

On je na jednoj od društvenih mreža objavio manifest uoči pokušaja samoubistva, odnosno prije nego što se zapalio. U tom manifestu je iznio svoje planove.

- Ovaj ekstremni čin protesta ima za cilj skrenuti pažnju na hitno i važno otkriće: mi smo žrtve totalitarne prevare, a naša vlastita vlada će nas uskoro pogoditi apokaliptičnim fašističkim svjetskim udarom.

Mojim prijateljima i porodici, svjedocima i onima koji su prvi odgovorili, duboko se izvinjavam što sam vam nanio ovaj bol, ali uvjeravam vas da je to kap u čaši u poređenju s onim što naša vlada namjerava da nanese. Zato što su ove riječi istinite, ovo je čin revolucije - naveo je.

Foto: X