Pripadnici OSBiH angažovani na uređenju kampa Lipa

asd
Pripadnici Inžinjerijskog bataljona Brigade taktičke podrške OSBiH, jačine jednog putnog voda, u protekla dva dana intenzivno izvršavaju zadatke na sanaciji prilaznog puta te uređenja platoa za postavljanje kontejnerskog naselja u kampu "Lipa" u Bihaću.

Ovo su bili izuzetno naporni zahvati, posebno kad se ima u vidu da nije bilo naznaka trase puta (zbog zemlje i blata), koja vodi do kontejnerskog naselja u kampu Lipa, a što je iziskivalo veliko iskustvo i umijeće rukovaoca inžinjerijskim mašinama – saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Osim ljudstva na tim radovima angažovano je – pet kamiona kiper, po jedan valjak, greder i kopač, te dva vučna vozila.

Od ovih inžinjerijskih zahvata zavisi i održavanje stalne prohodnosti komunikacija prema kontejnerskom naselja u kampu Lipa Bihać, kako bi se poboljšali osnovni uslovi za boravak migranata u ovom kampu – navodi se.

Kako se nadalje navodi, ovim zahtjevnim aktivnostima pripadnici Inžinjerijskog bataljona Brigade taktičke podrške OSBiH pokazali su da su u stanju izvršavati zadatke koji su u funkciji pomoći lokalnoj zajednici, a što je rezultat kvalitetno provedene obuke ljudstva i konstantnog održavanja sredstava.