Prvi slučaj zaraze u Sloveniji, u Italiji 107 mrtvih

dfghjkl
Dok se u Kini broj zaraženih drastično smanjuje, u Europi se povećava

Tako je onima koji su pratili porast broja oboljelih u susjednoj Italiji za oko zapelo povećanje broja zaraženih za nekoliko stotina u samo par sati. Jutros su u toj zemlji prijavljena 2502 zaražena, što je gotovo 250 više od brojeva koji su bili aktualni jučer oko 19 sati.

Snažan rast epidemije izvan Kine primjećuje se i po broju mrtvih. Primjerice, u Italiji je jučer zbog zaraze novim sojem koronavirusa umro skoro jednak broj ljudi kao u cijeloj Kini. Kina je jučer zabilježila 33 nova smrtna slučaja, a Italija 27. Novi koronavirus zadnjih se dana širi brže izvan Kine nego u toj zemlji, u kojoj su zabilježeni prvi slučajevi zaraze krajem prošle godine.

U svijetu je zabilježeno više od 94 tisuće zaraženih i više od 3220 umrlih od koronavirusa. U Italiji je, prema najnovijim informacijama, 107 mrtvih i više od 3000 zaraženih.

U Hrvatskoj je u popodnevnim satima potvrđen deseti slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o vozaču kamiona iz Varaždina koji je bio u samoizolaciji. 

Potvrđen je prvi slučaj zaraze koronavirusom u Sloveniji. Objavio je to slovenski premijer u odlasku Marjan Šarec na Twitteru. Izjava za medije zakazana je za 21.30, a nakon toga bi trebalo biti poznato više informacija.