“Putinov glas”: Pokrit ćemo 100 posto Evrope raketama. 9 od 10 će pogoditi“Putinov glas”: Pokrit ćemo 100 posto Evrope raketama. 9 od 10 će pogoditi

.
Na ruskim državnim televizijama gotovo na dnevnoj bazi prijeti se uništenjem Zapadu. Prijetilo se tako potapanjem Velike Britanije i nuklearnim uništenjem SAD-a, a to je tek mali dio prijetnji koje su izrečene.

Na televiziji Rusija 1, koja drži primat u prijetećem sadržaju, voditelj Vladimir Solovjov, poznat i kao “Putinov glas” rekao je da Rusija koristi samo 18 posto svoje vojske u Ukrajini i da je spremna za direktan sukob s NATO-om ako to bude potrebno. 

Putinov čovjek kaže da Rusija treba probiti koridor iz Sankt-Peterburga do Kalinjingrada

U emisiji je gostovao Andrej Guruljov, zamjenik predsjednika Dume i bivši zamjenik zapovjednika ruskog Južnog vojnog okruga. On se pohvalio da ruska nuklearna sposobnost znači da može likvidirati sve što prijeti teritoriju Rusije. 

Rekao je i da Rusija treba probiti koridor iz Sankt-Peterburga duž obale Baltičkog mora. “Tek ćemo tada imati normalnu opskrbu Kalinjingrada”, dodao je. 

Voditelj: Zapadni lideri imali su srčane udare

Voditelj Solovjov i gost Guruljov zatim su prešli na temu nuklearnog oružja.

Solovjov je rekao da su politički lideri na Zapadu “imali srčane udare” kada su bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko i ruski kolega Vladimir Putin razgovarali o raketnim sistemima Iskander i avionima Suhoj.

“Pokrit ćemo 100 posto Evrope raketama. 9 od 10 će pogoditi”

Guruljov je rekao da će Iskander biti stacioniran uz zapadnu bjelorusku granicu i “pokriti 100 posto zapadne Evrope budući da ima operativni domet do 500 kilometara”. 

“Devet od deset projektila doći će do cilja, a jedan mogu srušiti, događa se. Vjerujem da bi to bio sjajan rezultat i naši bi neprijatelji o tome trebali dobro razmisliti kad nas provociraju da upotrijebimo nuklearno oružje”, rekao je Guruljov, prenosi Newsweek. 

 

Foto:Arhiv

Izvor: