Radikal Šešelj javio srbijanskim medijima: Balkanski krvoloci na samrti u Hagu!

Ratko Mladić je teško bolestan, a i Karadžiću je zdravlje dosta poremećeno, izjavio je predsjednik Srpske radikalne stranke

Ratni zločinci Ratko Mladić i Radovan Karadžić, koji su na izdržvanju kazne zbog stravičnih zločina počinjenih tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu teško su bolesni. 

Ovu informaciju za srbijanski "Alo" potvrdio je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, koji je svojevremeno, također, ležao u Hagu. 

- Ratko Mladić je teško bolestan, a i Karadžiću je zdravlje dosta poremećeno. Mislim da ima ozbiljnih zdravstvenih problema, ali ne znam konkretno njegovu dijagnozu - izjavio je Šešelj za "Alo". 

On je kazao i kako u Hagu niko ne ostaje zdrav nakon nekoliko godina, ali da je njegovo zdravlje nenarušeno, te da je i dalje u punoj snazi, a da mu mozak mu radi kao švicarski sat. 

Podsjetimo, Mehanizam za međunarodne kaznene sudove (MMKS) izrekao je pravomoćnu presudu bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću za genocid i druge zločine počinjene u BiH između 1992. i 1995. godine. Sudac je rekao da je Karadžić kriv za genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja te ga osudio na doživotni zatvor, prenosi Avaz.

Na doživotni zatvor osuđen je i Ratko Mladić prije dvije godine. On je osuđen kao učesnik udruženog zločinačkog poduhvata za 10 od 11 tačaka za koliko se teretio među kojima je genocid, progon, istrebljenje, ubistvo, kršenje zakona i običaja ratovanja, deportacija, nehumano djelo prisilnog premještanja, terorisanje, protivpravni napadi na civile i uzimanje talaca.