Rezime novogodišnje noći u USK: Slavlje na trgovima, saobraćajne nezgode na ulicama, najviše radosti u bihaćkom porodilištu

Bihać
Novogodišnja noć u Bihaću, kada je u pitanju sigurnosna situacija, protekla je relativno mirno.

 

Tokom noći  služba Hitne pomoći Bihać i vatrogasna ekipa, nisu imali intervencija po pitanju posljedica upotrebe pirotehničkih sredstava, a na što su ove noći bili posebno usmjereni.

I po pitanju saobraćaja, u Bihaću je situacija bila mirna. Desila se jedna saobraćajna nezgoda, u kojoj, na sreću, nije bilo povrijeđenih osoba.

Za razliku od bihaćkih policajaca, dežurna ekipa Policijske stanice Cazin imala je znatno više intervencija. Zabilježeno je pet saobraćajnih nezgoda, lakše povrede zadobila su tri lica, dok je jedno lice teže ozlijeđeno.

Po jedna osoba je teže stradala i u saobraćajnim nezgodama zabilježenim u Bosanskoj Krupi i Bužimu.

Najljepše vijesti su u bihaćkom porodilištu. Dr. Muhameda Salaha, spec. ginekologije i akušerstva je naveo da je prva beba rođena u Bihaću djevojčica, teška 4.300 g, a dugačka 54 cm.  

Tradicionalno, ispred Gradske uprave porodilište je tokom noći posjetila V.D. gradonačelnica Bihaća Jasmina Ćoralić, koja je darovala bebu, te uputila iskrene čestitke roditeljima.

Novogodišnju noć građani USK su, uglavnom, proslavili  na otvorenom, uz nastupe muzičkih zvijezda. Bišćane je tako zabavljala regionalna zvijezda Tijana Dapčević, dok su Krupljani staru godinu ispratili i novu dočekali uz muziku i pjesmu benda Linija života.