Livno u iščekivanju finala: Roditelji hrvatskog selektora priželjkuju pobjedu

Na rodnoj Brini i u čitavom Livnu već od prijepodnevnih sati navijači Hrvatske se pripremaju za današnju finalnu utakmicu protiv Francuza.

Prvo smo posjetili prigradsko naselje Brinu, gdje je hrvatski selektor Zlatko Dalić rođen i gdje je napravio prve nogometne korake. U kući su bili 87-godišnji Zlatkov otac Ivan, koji se upravo vratio s banjskog liječenja, i godinu mlađa majka Kata.

 Osjećam se veselo i raspoloženo da ne može bolje. Kao roditelji, ponosni smo na Zlatka, koji je uvijek bio poslušan, skroman, zahvalan, miran i marljiv. Očekujemo pobjedu, premda je uspjeh i do sada što su ti momci postigli - kazao je za ''Avaz'' Ivan, dok majka Kata kaže da se brine za sina, jer se premori, iscrpi, pa jedva čeka da se sve uspješno završi da ga vide i da se malo odmori.

''Najbolji je bio od nas od početka. Nisi mu mogao uzeti loptu niti ga zaustaviti ako ga ne oboriš. I obarali smo ga, ali ne pregrubo, da se ne bi povrijedio. Ponosni smo što je naš Zlatko dosegao do finala. Večeras će uistinu biti vatreno na našoj Brini, gdje organizirano na otvorenom gledamo utakmicu, a skoknemo i do centralnog trga - kazao nam je jedan od Brinjana koji su već od prijepodneva slavili.

Oko podne je započela montaža velikog videozida na centralnom gradskom trgu, gdje se večeras očekuje veliki broj ljubitelja nogometa. Čak i najmlađi su se pripremili za navijanje. 

Mala Andrea Oštrić je iz Trogira pristigla s roditeljima baki u Livno da navijaju za Zlatka i Hrvatsku.

Slavljenička atmosfera se već osjeća i u brojnim kafićima, a za večeras, nakon očekujuće pobjede, tek će se intenzivno slaviti u Livnu, koje priprema i veliki doček za svoga Zlatka.